Skip to content

ONDERHOUDSADVIES GIETVLOEREN

Onderhoud gietvloer

Doordat de gietvloer naadloos & vloeistofdicht is het over algemeen onderhoudsvriendelijk. Reiniging/onderhoud voor een duurzaam behoud van de vloer na de afwerking, dienen alle gemorste verontreinigingen zo spoedig mogelijk te worden verwijderd en moet regelmatig schoongemaakt met behulp van borstels, stofwissen, stofzuigen (met een zachte borstel) en periodiek te dweilen met water en een verdunde reinigingsmiddel. Maak de vloer schoon met handwarm water. Gebruik geen heet water (hoger dan 40°C). Gebruik best geen agressieve schoonmaakproducten zoals bleekwater, azijn, dit soort producten kunnen de vloer beschadigen. Indien u wenst heeft Adec bouwchemie een speciaal reinigingsmiddel ter beschikking.

Streepvorming

Een polyurethaan gietvloer is gevoelig voor krassen. Om krassen te voorkomen gebruik geen schoenen die zwarte strepen achterlaten, indien het toch gebeurt probeer het zo snel mogelijk te reinigen. Over het algemeen is het gemakkelijk te verwijderen met een doek. Probeer de strepen zo snel mogelijk te verwijderen zodat ze niet de akns krijgen in te drogen waardoor ze moeilijker te reinigen zijn. In het laatste geval, laat het onderhoudsmiddel 8 à 10 minuten intrekken en verwijder de streep met een zachte doek. TIP: als u een vloermat gebruikt kunt u zand verkomen. Zand kan namelijk voor schuren zorgen. Probeer zo veel mogelijk viltjes onder stoel- en tafelpoten te voorzien. Deze kan u eventueel verkrijgen op maat voor uw meubels bij www.floorfriendly.nl of www.scratchnomore.nl Voor meer info kan u deze bedrijven via de website telefonisch contacteren. Let op: gebruik nooit schuursponsjes! Hierdoor kunnen er doffe plekken ontstaan op uw gietvloer. Voor vragen en/of advies neem gerust contact op met ons!

Houdt uw gietvloer en coating zoveel mogelijk vrij van

Gietvloer onderhoud & schoonmaakmiddel

Na het plaatsen van de gietvloer sturen we onze klanten een algemene onderhoudsadvies door, maar voor eventueel gedetailleerde uitleg kan u ons altijd hiervoor contacteren! Voor specifieke onderhoudsproducten van een gietvloer kan u ook bij ons verkrijgen