Skip to content

WONING GIETVLOER

Polyurethaan gietvloeren strak, comfort, warm. Een polyurethaan gietvloer is de ideale toepassing voor particuliere woningen & kantoren. Een polyurethaan gietvloer wordt gegoten aangebracht bij deze krijg je een naadloos strakke vloer en is perfect toepasselijk in eenieder interieur.

Woning gietvloer, polyurethaan gietvloer,
Woning gietvloer, gietvloeren gent, pu gietvloer

Polyurethaan gietvloer is zachter en flexibeler dan de epoxy gietvloer, door de flexibiliteit van de vloer voelt het aangenaam en comfortabel aan onder de voeten. Het materiaal combineert met hoge flexibiliteit is in tegenstelling tot epoxy bijzonder kleurvast.

Polyurethaan gietvloer, gietvloer prijs

Woning gietvloer

Woning gietvloer, gietvloeren gent, gietvloer huis
Gietvloeren, gietvloer prijs, gietvloer gent,
Gietvloer_gent,_gietvloer_kosten,_gietvloeren

De vloer kan bovendien gecombineerd worden met vloerverwarming. Een polyurethaan gietvloer is vloeistofdicht, het grote voordeel hieraan is dat het grote onderhoud achterwege kan blijven! De andere voordelen zijn dat de polyurethaan gietvloer kleurvast en UV-stabiel is.

Een PU gietvloer bestaat uit een vijf – lagen systeem en is slechts 3 mm dik. Voor een mooi resultaat wordt een PU gietvloer op een strakke ondergrond aangebracht. Indien uw huidige vloer zich in een slechte staat bevindt, voeren wij voorbereidende werkzaamheden uit om de gietvloer op een strakke ondergrond aan te brengen. Ondergronden zoals tegelvloer, betonvloer, chapevloer, OSB – platen houtenvloer. 

Moderne-gietvloer

Veelgestelde vragen

De ondervloer moet droog, vrij en schoon zijn. De ondervloer moet onder de 4% vochtpercentage hebben. De ruimte moet minimaal 17 graden Celsius zijn. Er moet genoeg licht voorzien worden. Zoveel mogelijk winddicht. En geen contact meer met water.

Een polyurethaan gietvloer heeft een dikte van 3 à 4 mm en wordt in verschillende lagen aangebracht.

Een gietvloer is net als alle andere vloertypes niet 100 % krasbestendig. Indien er toch een ongeluk gebeurt en er is een kras op de gietvloer. Het is mogelijk om de kras te herstellen. Er wordt enkel maar een nieuwe toplaag geplaatst. Bij normale gebruik wordt de toplaag pas na 8 jaar versleten. Heeft u een witte gietvloer laten plaatsen door Adec Bouwchemie? En u wenst een nieuwe design. Dit is zeker mogelijk, aan de hand van de toplaag kunnen wij u vloer een nieuwe design geven.

Indien u een vloer wenst in u keuken- of woonkamer of andere ruimtes waarin comfort het hoofdrol is, dan kies je het best voor een polyurethaan gietvloer. U kunt uw vloerverwarming combineren met een polyurethaan gietvloer. Wenst u een vloer voor winkel- / industriële ruimte? In een ruimte waar er werken worden uitgevoerd kiest u best voor een epoxy gietvloer. Een epoxy gietvloer is een harde vloer en 2x sterker dan beton.

Een polyurethaan gietvloer is gemakkelijk te onderhouden, je kan dit vergelijken met parket. Gebruik meestal een swiffer, een zachte borstel of stofzuiger met parketborstel. Indien u wenst de vloer te reinigen met producten. Gebruik best geen agressieve schoonmaakproducten zoals bleekwater, azijn, dit soort producten kunnen de vloer beschadigen. Indien u wenst heeft Adec bouwchemie een speciaal schoonmaakproduct ter beschikking. Een polyurethaan gietvloer is gevoelig voor krassen. Om krassen te voorkomen gebruik geen schoenen die zwarte strepen achterlaten, indien het toch gebeurt probeer het zo snel mogelijk te reinigen. Als u een vloermat gebruikt kunt u zand voorkomen. Zand kan namelijk voor schuren zorgen. Probeer zo veel mogelijk viltjes onder stoel- en tafelpoten te voorzien.

De eind laag van gietvloer is een beschermlaag. De gietvloer zelf wordt bijna nooit beschadigd. Het enige dat beschadigt kan worden is het eind laag. Na een aantal x jaren gebruik kan de eind laag beschadigt worden, of wenst u een andere kleur? Adec kan met slechts 2 lagen uw gietvloer terug tot leven brengen.

Meer en meer wordt er gevraagd voor een gietvloer. Het is snel geplaatst, hygiënisch, makkelijk te onderhouden. En geeft je woning een ultra nieuwe pracht vloer.

De kleur die u kiest wordt door de fabrikant geproduceerd en geleverd naar Adec. 3 weken voor de startdatum die u plant met Adec moet de kleur gekozen zijn. U kan kiezen tussen RAL, NCS en SIKKENS kleuren. Adec heeft ook stalen ter beschikking.